Milford Haven – Science Laboratory Refurbishment

The start of this refurbishment saw MDF panels fitted to the length of one wall and made good, new doors installed and complete decoration of entire room.

A combination of fitted and loose storage in the form of lockable cupboards and tray units were also installed, the fitted units provided the base for Velstone worktops; of which boasts high resistance to heat and chemicals, with the added bonus of easy care and maintenance.

Gas taps, cold water taps, water deioniser, epoxy resin sinks and a new fuseboard were installed as well as a fully ducted fume cupboard, with toughened glass side panels for improved student vision, and ventilated flammable liquid storage cabinet.

Loose seating was provided in vibrant colours, with two different heights; for practical workbench activities and workbook exercises.  Both types of seating were fitted with rubber feet to ensure longevity of the Tarasafe Ultra Safety flooring Рwhich was also supplied and installed.

With any classroom refurbishment, safety and making sure the design is kept with regulations in mind is paramount. As part of this science classroom refurbishment a gas proving safety system and electric safety shut off system were installed.